Nota de premsa

 
NOTA DE PREMSA
FITXA TÈCNICA
ELS COMPOSITORS
FESTIVAL DE MÜSICA ANTIGA DELS PIRINEUS (FeMAP)
CAMERATA SANT CUGAT
 
FeMAP2012
Mutacions
 

FeMAP

 

 

El Festival de Música Antiga dels Pirineus

Enguany es celebra la segona edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, un festival únic al sud d’Europa que va néixer fruit de la unió d'esforços de diverses localitats del Pirineu català. Amb la voluntat de crear una programació d'alta qualitat i de referència dins i fora del nostre país, diversos municipis varen crear el FeMAP, un festival que pretén vincular la música antiga al ric patrimoni arquitectònic de la zona, posant especial èmfasi en l'art i arquitectura del període romànic.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus es posiciona també com una plataforma per a la promoció internacional dels ensembles de Catalunya, i com una eina de recuperació i projecció del patrimoni musical de casa nostra.

En només dos anys, el FeMAP ha viscut un creixement extraordinari en nombre de municipis participants, en nombre de concerts i en extensió en el territori. Enguany, el festival aariba a catorze municipis i traspassa fronteres administratives amb la inclusió d’Andorra. Euskadi n’és el país convidat, gràcies a la col·laboració del Govern Basc a través de l’Institut Etxepare.

 

Mapa municipis paraticipants

 

El programa del FeMAP 2012 el configuren un total de vint-i-vuit concerts, dins el qual si poden trobar noms reconeguts internacionalment, joves promeses emergents dins el món de la música antiga, produccions pròpies, estrenes mundials i també una selecció dels millors ensembles catalans, bascos i de l’Estat español. Aquest any, a més, el FeMap ha volgut obrir les portes a les propostes musicals locals que sorgeixen del propi Pirineu.

En aquest marc, la Polifónica de Tremp, acompanyada per la Camerata Sant Cugat amb qui col·labora en diversos projectes, presenta un concert homenatge a l’escola policoral i polifónica al Mare Nostrum, i en especial al compositor i organista venecià, Giovanni Gabrieli de qui enguany es conmemora el 400è aniversari de la seva mort.

 

 

 
Per a més informació:
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat