Nota de premsa

logo CPT

 
 
NOTA DE PREMSA
ACCÈS MILLORAT
EL PROJECTE
EL CARTELL
FITXA TÈCNICA
IMATGES DEL CONCERT TEL·LÚRIC
CAMERATA SANT CUGAT
 
Cova Foto Cul d'Angúnies
Cova
Cova Foto Àngel Casal

Logo Concert Tel·lúric

 

 

Música al ventre de la Cova Negra de Matasolana, a la Catedral del Montsec, en un ambient de misteri, de bellesa i d’espiritualitat que ens evocarà els orígens primigenis i tel·lúrics de la nostra condició humana.

 

El Concert Tel·lúric a la Cova Negra de Matasolana és un projecte que ve de lluny i que va anar madurant des de les primeres converses mantingudes ara fa més de deu anys entre Mn Josep M Mauri, Vicari General del Bisbat d’Urgell i Xavier Baulies, director fundador de la Coral Polifònica i de Camerata Sant Cugat i que finalment es va dur a terme, per primer cop, l'estiu de 2011 (23 de juliol).

El projecte no pretenia només l'organització d'un concert puntual sinó que tenia la voluntat de continuïtat. En aquest sentit es va fer una prospecció acústica en col·laboració amb Pere Casulleras, professor de l’ESMUC i, després de provar diverses posicions es va poder comprovar que les condicions per a fer música a la Cova Negra són excel·lents.

Per tal d’optimitzar la sonoritat de la coral els cantants canten sobre un suport pla de fusta. Pel que fa a la il·luminació, el cor porta llums de leds fixats als faristols i amb un vestuari completament blanc, que produeix un focus d’atenció visual compatible amb el gaudi de les parets de la cova.

Durant el concert l'organització posa a disposició dels espectadors màrfegues individuals que permeten seguir l'esdeveniment amb una certa comoditat. Alternativament, els oients poden portar tamborets o cadires plegables.

 

 

 

 

 

 

 
Per a més informació:
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de la Coral Polifònica de Tremp i de Camerata Sant Cugat