Nota de premsa

logo CPT

 
 
NOTA DE PREMSA
EL PROJECTE
EL CARTELL
FITXA TÈCNICA
IMATGES DEL CONCERT
CAMERATA SANT CUGAT
 
Cova Foto Àngel Casal
Cova
 

Logo Concert Tel·lúric

 

 

Música al ventre de la Cova Negra, a la Catedral del Montsec, en un ambient de misteri, de bellesa i d’espiritualitat que ens evocarà els orígens primigenis i tel·lúrics de la nostra condició humana.

 

Es tracta d’un projecte que ja ve de lluny i que ha anat madurant des de les primeres converses mantingudes ara fa més de deu anys entre Mn Josep M Mauri, Vicari General del Bisbat d’Urgell i Xavier Baulies, director fundador de la Coral Polifònica i de Camerata Sant Cugat i que finalment podrà portar-se a terme.

El projecte no pretén només l'organització d'un concert puntual sinó que té la voluntat de continuïtat. En aquest sentit s’ha fet una prospecció acústica en col·laboració amb Pere Casulleras, professor de l’ESMUC i, després de provar diverses posicions s’ha pogut comprovar que les condicions per a fer música a la Cova Negra són excel·lents.

Per tal d’optimitzar la sonoritat de la coral els cantants cantaran sobre un suport pla de fusta. Pel que fa a la il·luminació s’ha previst que el cor porti llums de leds fixats als faristols i amb un vestuari completament blanc, que produirà un focus d’atenció visual compatible amb el gaudi de les parets de la cova.

Durant el concert l'organització posarà a disposició dels espectadors màrfegues individuals que permetran seguir l'esdeveniment amb una certa comoditat. Alternativament, els oients poden portar tamborets o cadires plegables.

 
Per a més informació:
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de la Coral Polifònica de Tremp i de Camerata Sant Cugat