NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Camerata Sant Cugat

Cor Infantil Amics de la Unió
Musica Reservata de Barcelona
Cor Auditexaudi
Cor Vivaldi
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

La Camerata Coral clou el Cicle de música sacra coral al Monestir

'Esplendors vigents'

Camerata Sant Cugat


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

La Camerata Coral Sant Cugat presenta el programa 'Esplendors vigents' per cloure el tercer Cicle de música sacra coral al Monestir.

El proper divendres 15 de maig a les 21:00 la Camerata Coral Sant Cugat sota la direcció de Xavier Baulies clourà el tercer cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'Esplendors vigents', un programa basat en els lligams compositius d'algunes obres cabdal de la polifonia coral sacra antiga i actual.

El programa 'Esplendors vigents' està concebut per crear una atmosfera sonora de música polifònica amb independència del temps en què fou creada. Per aconseguir aquesta atemporalitat el programa s'inicia amb un recull d'algunes peces de l'esplendor que va assolir la música polifònica, especialment al sud d'Europa, als voltants del 1600. La intenció compositiva, expressiva i artística així com l'ús dels textos sacres d'aquest períod és encara present en la música sacra actual.

El concert il.lustra aquesta vigència amb obres de refèrencia de Tomàs Luís de Victoria, Palestrina i Allegri, acompanyades d'obres dels segles XX i XXI de Duruflé, Gjeilo, Lauridssen i Nysted.  

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 15 de maig de 2015 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 3r cicle 2014-2015:

Cor Infantil Amics de la Unió. Direcció: Josep Vila i Jover. Divendres 24 d'octubre de 2014 a les 21 hores.

Musica Reservata de Barcelona. Divendres 21 de novembre de 2014 a les 21 hores.

Cor Auditexaudi. Direcció: Paloma Báscones. Divendres 23 de gener de 2015 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 20 de març de 2015 a les 21 hores.

Camerata Coral Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 15 de maig de 2015 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies