NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Camerata Sant Cugat

Cor Tessàlia
Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat
Cor Jove de l'Orfeó Català
Cor Vivaldi
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

7è Cicle de música sacra coral al Monestir

'In voce gratia est'

Camerata Sant Cugat

Divendres, 10 de maig de 2019 a les 21:00


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas it.

El proper divendres 10 de maig amb el títol 'In voce gratia est' Camerata Sant Cugat presenta programa eclèctic de polifonia sacra des del Renaixement fins l'actualitat, amb l'organista Vicenç Prunés i la direcció de Xavier Baulies.

El seté cicle de polifonia vocal compta amb les següents formacions corals: el Cor Vivaldi, el Cor Jove de l'Orfeó Català, la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat, la Camerata Coral Sant Cugat, i el Cor Tessàlia.

 

'In voce gratia est'

Aquest és un programa construït cronològicament sobre la base de la diversitat d'estils que ofereix la música polifònica espiritual i sacra de tots els temps. Els diferents tractaments polifònics de les obres seleccionades tenen en comú el fet que ressalten la gràcia de la veu com a element central de la conceptualització compositiva i de la versatilitat sonora de la música coral. De forma poc o molt intercalada la meitat del concert és a capella mentre que l'altra és acompanyada d'orgue.

Un primer bloc de música antiga comença amb Joan Brudieu, una figura cabdal i de referència del renaixement català, seguit de dues obres de Palestrina i Buxtehude, mestre de Bach. Continuem amb dues peces de dos compositors francesos universals del segle XIX i XX: Fauré i Duruflé seguit de '¿Adonde te escondiste?' de Manuel Blancafort, una polifonia sobre un text de Sant Joan de la Creu. Amb aquesta obra volem retre homenatge a Blancafort, deixeble de Lamote de Grignon i amic de Mompou, que mai no va amagar la influència de la música francesa en la seva obra.

El bloc final de compositors actuals l'encapçala dues obres del compositor anglès John Rutter, seguit de 'Littlemore Tractus' per a cor i orgue del compositor estonià Arvo Pärt. Completen aquest bloc dos compositors joves actuals de gran talent i trajectòria internacional: el català Ferran Cruixent i l'americà Daniel Elder. Cloem el concert amb una peça contínuament interpretada arreu del món, l'Ave Maria del compositor basc Javier Busto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 10 de maig de 2019 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Reserva anticipada d'entrades: https://ja.cat/lQEMs

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook (Camerata Sant Cugat)

 

 

Programa de concerts del 7è cicle 2019:

Cor Vivaldi Director: Òscar Boada Divendres, 8 de març de 2019, a les 21 hores

Cor Jove de l'Orfeó Català Director: Esteve Nabona, Divendres 29 de març de 2019, a les 21 hores.

Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat Director: Raimon Romaní Divendres 5 d’abril de 2019, a les 21hores.

Camerata Sant Cugat Director: Xavier Baulies Divendres 10 de maig de 2019, a les 21 hores

Cor Tessàlia Director: Xavier Garcia Divendres 31 de maig de 2019, a les 21 hores

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies