NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Auditexaudi

Fòrum Vocal
Cor Tessàlia
Cor Vivaldi
Camerata Sant Cugat
PAX Cor de cambra
Erik Westberg Vocal Ensemble
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

Vè Cicle de música sacra coral al Monestir

'Cantaven los aucells l'alba'

Homenatge a Ramon Llull

Cor Audiexaudi


Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 31 de març el Cor femení Auditexaudi de Barcelona presenta el concert 'Cantaven los aucells l'alba' en el Cinquè cicle de música sacra coral al Monestir, un programa concebut com a homenatge a Ramon Llull (1232-1316).

'Cantaven los aucells l'alba', que interpretarà el Cor femení Auditexaudi sota la direcció de Paloma Bàscones, és un programa de música sacra concebut com a homenatge a Ramon Llull. El programa està dividit en dues parts, una orientada a la vessant més religiosa de Llull, al seu interès evangelitzador i a la seva devoció a Maria (personatge rellevant també pels musulmans als qui tan volia convèncer); i la segona part a la vessant científica utilitzant Guido d'Arezzo i els seus organa com a model, passant per la troballa de l'himne d'Oxirincus fins a arribar a una obra d'en Josep Soler que recull la seva vessant poètica.

El cor femení Auditexaudi va nèixer a Barcelona l’any 2012 i està format per sis dones de diversos països amb una àmplia formació musical, dedicades professionalment al món de la música tant en el camp de la docència com interpretatiu. Entre els seus projectes s’inclou la recuperació, estrena i difusió de música dels segles III, X, XIV, etc, així com la interpretació d’obres contemporànies, tals com la Cantata Kindheit per a cor femení i grup instrumental (2012) de Josep Soler, escrita per al grup i estrenada al gener del 2013, o l’estrena el dia 30 de març de 2017 de l’obra 'De les fulles de l’arbre celestial' dedicada a Ramon Llull del mateix compositor.

També participen en el cinquè Cicle de música sacra coral al Monestir les formacions corals següents: el Fòrum Vocal, el Cor Tessàlia, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat, i PAX Cor de Cambra.

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 31 de març de 2017 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 5è cicle 2016-2017:

Fòrum Vocal. Direcció: Xavier Sans. Divendres 18 de novembre de 2016 a les 21 hores.

Cor Tessàlia. Direcció: Xavier Garcia. Divendres 24 de febrer de 2017 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 10 de març de 2017 a les 21 hores.

Cor Auditexaudi. Direcció: Paloma Bàscones. Divendres 31 de març de 2017 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 5 de maig de 2017 a les 21 hores.

PAX Cor de Cambra. Direcció: Esteve Costa. Divendres 26 de maig de 2017 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies