NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Camerata Sant Cugat

ARSinNOVA cor de cambra
PAX Cor de cambra
Cor Vivaldi
Cor de Cambra Anton Bruckner
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

La Camerata Sant Cugat presenta 'Anima mea' al IVrt Cicle de música sacra coral al Monestir

'Anima mea'

Camerata Sant Cugat


Divendres, 29 d'abril de 2016 a les 21 hores.

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 29 d'abril a les 21:00 La Camerata Coral Sant Cugat sota la direcció de Xavier Baulies actua en el quart cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'Anima mea', un programa de polifonia coral sacra per a la lloança, interpretata parcialment a capella i també amb acompanyament de piano/orgue i copes d'aigua.

‘Anima mea’ és una selecció d’obres sacres escrites per a la lloança del fet diví i de la bellesa inherent a l’ànima. El títol del programa es basa en l’obra més antiga de la selecció del concert, ‘Anima mea liqüefacta est’ de Martinus Rivaflecha (1470-1528). El repertori que es podrà sentir en el concert conté obres des del segle XVI fins a obres molt actuals amb compositors de música coral antiga com Martinus Rivaflecha o Antonio Lotti, passant per compostiors romàntics com Elgar, Rheinberger o Cesar Frank fins arribar a compositors contemporanis com Tavener, Busto, Lauridsen o Cohen. Del conjunt de peces val la pena destacar dues obres recents i encara molt poc programades: l’obra Stars del compositor letó Eriks Esenvalds acompanyada per copes d’aigua, i The Ground una obra moderna basada en el Sanctus Benedictus litúrgic escrita pel noruec Ola Gjeilo per a cor i piano.

 

 

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 29 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Aquest quart cicle de polifonia vocal compta amb les formacions corals següents: ARSinNova Cor de Cambra, PAX Cor de Cambra, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat i el Cor de cambra Anton Bruckner.

 

Programa de concerts del 4rt cicle 2015-2016:

ARSinNOVA Cor de Cambra. Direcció: Pere Lluís Biosca. Divendres 20 de novembre de 2015 a les 21 hores.

PAX Cor de Cambra. Direcció: Esteve Costa. Divendres 22 de gener de 2016 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 26 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 29 d'abril de 2016 a les 21 hores.

Cor de Cambra Anton Bruckner. Direcció: Júlia Sesé. Divendres 27 de maig de 2016 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies