NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor Vivaldi

Cor Albada
Korala San Juan Bautista Abesbatza
Coral Càrmina
Coral Sant Jordi
Camerata Sant Cugat
Cor de Cambra de Granollers
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

VIè Cicle de música sacra coral al Monestir

'Musica divina laudes'

El Cor Vivaldi acompanyat per la Vivaldi Camerata

 


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 16 de març sota el títol 'Musica divina laudes' el Cor Vivaldi ens presenta un programa de música sacra romàntica i clàssica per a la lloança divina, sota la direcció d'Òscar Boada.

El sisè cicle de polifonia vocal compta amb les següents formacions corals: la Coral Albada de l’Agrupació del Cor Madrigal i Korala San Juan Bautista Abesbatza de Leioa (País Basc), la Coral Carmina, el Cor Vivaldi, la Coral Sant Jordi, la Camerata Coral Sant Cugat, i el Cor de Cambra de Granollers (Amics de la Unió).

'Musica divina laudes' (ressenya d'Òscar Boada):

Una vegada, a una nostra joveníssima cantaire, en ocasió d'una entrevista a TV3, amb motiu de l'estrena al Gran Teatre del Liceu de "Els Pastorets " d'Albert Guinovart, se li va escapar amb posat ben trist:

-sempre estem fent misses i clar quan fem això estem més contentes...

...i no li faltava raó, no, pobreta! De fet, els cors ens passem la vida a missa i quan no cantem missa, diem motets, i quan no, serveis de vespres i així anar fent. Qui m'hauria de dir a mi que la música sacra havia de ser la meva, la nostra, gran companya de viatge?

En la música sacra, això que la gent troba "a priori" tan avorrit sabeu? és on s'hi amaguen les més grans creacions de la història de la música. Us imagineu Beethoven sense la seva Missa Solemnis, o Mozart sense el Rèquiem o la Gran Missa? I això, perquè estem parlant de músics que van alternar la creació religiosa amb la profana, però d'altres, per exemple Victória o Palestrina, simplement no hauríen existit de no ser per aquest gran i extraordinari "invent" anomenat música sacra.

Aquest vespre, (per desesperació de la nostra ara jove amigueta, que malgrat la nostra obstinació, encara ens acompanya!), seguim pregant. Ho farem, aixó si, de dues maneres, a la romàntica i a la clàssica. D'ambdúes maneres, cantant Brahms i Mendelssohn (que bonics els motets op.39 escrits per a unes simpàtiques i competents monges franceses afincades a Roma) o bé Johann Michael Haydn (excel·lent compositor, el germà petit del gran Joseph!) pregarem doble, ja que Sant Agustí, ho deixava ben clar: qui canta, prega dues vegades! I ja que, per obra i gràcia de Sant Agustí, farem el doblet, fem que una de les dues pregàries s'enlairi ben amunt, per aconseguir que aquesta terra nostra deixi enrere aquest període trist i obscur i aconsegueixi trobar la llum que ens guii a tots, d'una vegada, pels camins de la pau i la llibertat.

 

 

 

 

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 16 de març de 2018 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook (Camerata Sant Cugat)

 

 

Programa de concerts del 6è cicle 2017-2018:

Cor Albada de l’Agrupació del Cor Madrigal i Korala San Juan Bautista Abesbatza de Leioa (País Basc) Directors: Esteve Costa i Basilio Astúlez Divendres 13 d’octubre de 2017, a les 21 hores.

Coral Càrmina Director: Daniel Mestre Divendres 27 d’octubre de 2017, a les 21 hores.

Cor Vivaldi Director: Òscar Boada Divendres 16 de març de 2018, a les 21 hores.

Coral Sant Jordi Director: Oriol Castanyer Divendres 20 d’abril de 2018, a les 21hores.

Camerata Sant Cugat Director: Xavier Baulies Divendres 18 de maig de 2018, a les 21 hores

Cor de Cambra de Granollers (Amics de la Unió) Director: Josep Vila i Jover Divendres 8 de juny de 2018, a les 21 hores

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies