NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor Vivaldi

ARSinNOVA cor de cambra
PAX Cor de cambra
Camerata Sant Cugat
Cor de Cambra Anton Bruckner
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

El Cor Vivaldi presenta 'A mass for a better world' al IVrt Cicle de música sacra coral al Monestir

'Música espiritual americana'

Cor Vivaldi


Divendres, 26 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 26 de febrer a les 21:00 el Cor Vivaldi sota la direcció d'Òscar Boada actua en el quart cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'Música espiritual americana', un programa modern de polifonia coral sacra, interpretata parcialment a capella i també amb acompanyament de piano i contrabaix.

En el programa de 'Música espiritual americana', que ens proposa el Cor Vivaldi, destaca com a obra principal 'Una missa per a un millor món’ (A mass for a better world) de Kirby Shaw. Es tracta d’una missa moderna encarregada pel prestigiós Cor Vivaldi a Kirby Shaw, un dels més grans arranjadors corals de jazz i pop, i un expert director. De les seves partitures, n’ha venut la impressionant xifra d'un mil.lió i mig de còpies a tot el món.

A mass for a better world conserva els «propis» en llatí, però a més incorpora dues interpol·lacions que li donen un caràcter social, com més universal i més d’acord ambels temps que estem vivint, d’autèntica i vergonyant crisi humanitària.

Òscar Boada, director del Cor Vivaldi conegué Kirby Shaw gràcies a un llarg viatge a Insel Usedom (Alemania) en cotxe. Escoltà en un CD el seu 'I could write a book' i restà tan impressionat, que el repetí vegades i més vegades al llarg del viatge. Quina potència, pensà! Anys més tard, contactà amb el compositor i des de llavors ençà, ja van per la tercera col·laboració.

 

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 26 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Aquest quart cicle de polifonia vocal compta amb les formacions corals següents: ARSinNova Cor de Cambra, PAX Cor de Cambra, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat i el Cor de cambra Anton Bruckner.

 

Programa de concerts del 4rt cicle 2015-2016:

ARSinNOVA Cor de Cambra. Direcció: Pere Lluís Biosca. Divendres 20 de novembre de 2015 a les 21 hores.

PAX Cor de Cambra. Direcció: Esteve Costa. Divendres 22 de gener de 2016 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 26 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 29 d'abril de 2016 a les 21 hores.

Cor de Cambra Anton Bruckner. Direcció: Júlia Sesé. Divendres 27 de maig de 2016 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies