NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor Jove de l'Orfeó Català

Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat
Camerata Sant Cugat
Cor Tessàlia
Cor Vivaldi
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

7è Cicle de música sacra coral al Monestir

'Cant espiritual'

Cor Jove de l'Orfeó Català

Divendres, 29 de març de 2019 a les 21:00


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas it.

El proper divendres 29 de març sota el títol 'Cant Espiritual' el Cor Jove de l'Orfeó Català ens presenta un programa de música sacra coral des del barroc fins a l'actualitat, sota la direcció d'Esteve Nabona.

El seté cicle de polifonia vocal compta amb les següents formacions corals: el Cor Vivaldi, el Cor Jove de l'Orfeó Català, el Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat, la Camerata Coral Sant Cugat, i el Cor Tessàlia.

'Cant Espiritual' (ressenya d'Esteve Nabona):

No podem entendre la música espiritual dels segles XIX i XX oblidant la influència de compositors barrocs com Gabrieli, Schütz, Bach o Haendel. Aquesta influència no és casual, és fruit de l’estudi. Aquest estudi el trobem reflectit a les obres romàntiques en l’explotació de contrapunts com el cànon i la fuga -cada cop més fora de moda en la música secular romàntica- de l’efecte policoral -dos o més cors en diàleg- i, sobretot, en l’austeritat de les línies melòdiques. Recordem que Mendelssohn va recuperar i dirigir en públic la Passió segons St. Mateu de Bach el 1829, i va ser la primera vegada que es feia des de la mort del compositor.

Iniciarem el concert amb dos motets de Heinrich Schütz, com a germen de l’obra religiosa de compositors que van cultivar especialment la música vocal sacra: Mendelssohn, Rheinberger i Brahms, però també de compositors més allunyats d’aquest gènere com Ferran Sors, Giuseppe Verdi, i ja entrats al segle XX, Samuel Barber i Ralph Vaughan Williams.

Desitgem que gaudiu d’aquest viatge musical per la música espiritual!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 29 de març de 2019 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Reserva anticipada d'entrades: https://ja.cat/lQEMs

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook (Camerata Sant Cugat)

 

 

Programa de concerts del 7è cicle 2019:

Cor Vivaldi Director: Òscar Boada Divendres, 8 de març de 2019, a les 21 hores

Cor Jove de l'Orfeó Català Director: Esteve Nabona, Divendres 29 de març de 2019, a les 21 hores.

Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat Director: Raimon Romaní Divendres 5 d’abril de 2019, a les 21hores.

Camerata Sant Cugat Director: Xavier Baulies Divendres 10 de maig de 2019, a les 21 hores

Cor Tessàlia Director: Xavier Garcia Divendres 31 de maig de 2019, a les 21 hores

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies