NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor Tessàlia

Fòrum Vocal
Cor Vivaldi
Auditexaudi
Camerata Sant Cugat
PAX Cor de cambra
Erik Westberg Vocal Ensemble
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

Vè Cicle de m˙sica sacra coral al Monestir

'El Via Crucis de Franz Liszt'

Cor Tessàlia


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la colĚlaboraciˇ de la Parr˛quia de Sant Pere OctaviÓ en benefici de CÓritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 24 de febrer el Cor Tessàlia de Barcelona participa en el cinquè cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'El Via Crucis de Franz Liszt' un programa de música sacra per a bariton solista, cor i orgue.

El cinquè cicle de polifonia vocal es completa amb les formacions corals: el Fòrum Vocal, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat, el Cor femení Auditexaudi i el cor suec Erik Westberg Vocal Ensemble juntament amb PAX Cor de Cambra.

'El Via Crucis de Franz Liszt', que interpretarà el Cor Tessàlia sota la direcció de Xavier Garcia, és un programa novedós per a baríton solista, cor i orgue que incorpora nous elements formals d'escenificació.

Franz Liszt (1811-1886) va acabar de compondre el 'Via Crucis' el 1878, una obra basada en 14 escenes (estacions) del camí de la creu que va representar una renovació de la música religiosa del segle XIX. L'estructura i concepció de l'obra reflecteixen la necessitat que Liszt tenia d'experimentar noves formes vocals i compositives per ressaltar el dramatisme de la passió de Jesús i reivindicar-ne una visió subjectiva de viure-la.

El concert es completa amb un preludi de tres obres de Johann Sebastian Bach i Johannes Brahms amb les combinacions de components següents: cor i orgue, orgue solista i baríton i orgue.

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del VallŔs

Dia i hora: Divendres, 24 de febrer de 2017 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 Ç

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 5è cicle 2016-2017:

Fòrum Vocal. Direcció: Xavier Sans. Divendres 18 de novembre de 2016 a les 21 hores.

Cor Tessàlia. Direcció: Xavier Garcia. Divendres 24 de febrer de 2017 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 10 de març de 2017 a les 21 hores.

Cor Auditexaudi. Direcció: Paloma Bàscones. Divendres 31 de març de 2017 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 5 de maig de 2017 a les 21 hores.

Erik Westberg Vocal Ensemble i PAX Cor de Cambra. Direcció: Erik Westberg i Esteve Costa. Divendres 26 de maig de 2017 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a mÚs informaciˇ:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies