NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

PAX Cor de cambra

ARSinNOVA cor de cambra
Cor Vivaldi
Camerata Sant Cugat
Cor de Cambra Anton Bruckner
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

PAX Cor de Cambra al Cicle de música sacra coral al Monestir

'Llums del Nord'

PAX Cor de Cambra


Divendres, 22 de gener de 2016 a les 21 hores.

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 22 de gener PAX Cor de Cambra actua en el quart cicle de música sacra coral al monestir amb el concert "Llums del Nord".

"Llums del Nord" és un programa basat en una selecció de 10 obres a capella inspirades en el llenguatge coral nòrdic europeu que interpretarà PAX Cor de Cambra sota la direcció d'Esteve Costa.

Ola Gjeilo és un jove compositor noruec que viu des de fa uns anys als Estats Units. Una de les poques peces que ha compost al seu país natal d'ençà que el va deixar és "Northern Lights". Aquesta obra es basa en un text del Càntic dels Càntics que descriu una dona d'una bellesa aterridora, una bellesa que a l'autor li recorda la de les aurores boreals.

És per això que hem posat el nom d'aquesta peça al programa d'aquest concert. Tot ell està banyat per una llum que, tot i ser menys enlluernadora que la mediterrània, és sempre captivadora, canviant i sorprenent. Us proposem un recorregut per diversos països nòrdics (Rússia, Suècia, Lituània, Letònia i Noruega) des del Romanticisme fins als nostres dies.

Així mateix ens permetem incloure-hi l'obra de dos joves compositors més propers, el basc David Azurza i el tortosí Josep Ollé, que demostren la influència que l'escriptura coral nòrdica ha exercit a les nostres latituds.

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 22 de gener de 2016 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Aquest quart cicle de polifonia vocal compta amb les formacions corals: ARSinNova Cor de Cambra, PAX Cor de Cambra, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat i el Cor de cambra Anton Bruckner.

 

Programa de concerts del 4rt cicle 2015-2016:

ARSinNOVA Cor de Cambra. Direcció: Pere Lluís Biosca. Divendres 20 de novembre de 2015 a les 21 hores.

PAX Cor de Cambra. Direcció: Esteve Costa. Divendres 22 de gener de 2016 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 26 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 29 d'abril de 2016 a les 21 hores.

Cor de Cambra Anton Bruckner. Direcció: Júlia Sesé. Divendres 27 de maig de 2016 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies