NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Musica Reservata de Barcelona

Cor Infantil Amics de la Unió
Cor femení Auditexaudi
Cor Vivaldi
Camerata Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

Un dels cors més prestigiosos al Cicle de música sacra coral al Monestir

Ars Religio

Musica Reservata de Barcelona


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 21 de novembre Musica Reservata de Barcelona actua en el tercer cicle de música sacra coral al monestir amb el concert Ars Religio, un programa de polifonia sacra del Renaixement.

 

 

Després de 20 anys d'activitat ininterrompuda, Musica Reservata de Barcelona és un dels conjunts vocals més coneguts d’arreu del país per la seva dedicació exclusiva al repertori religiós del Renaixement, i especialment, a l’escola ibèrica de polifonia.

Han estat nombrosos els directors convidats que han aportat la seva experiència al treball de MRB: Jean-Marc Andrieu, Peter Phillips, Andrew Carwood, Bart Vandewege, Paul Hillier, Bruno Turner, Romà Escalas, Josep Vila i Mireia Barrera.

Han actuat a Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Palestina, Jordània, Polònia i Finlàndia. Destaca la seva participació en els principals festivals espanyols com ara el de Granada, Daroca, Barcelona, Ronda, Cuenca, Girona, FIMTE d’Almeria o els festivals de Ciutadella i Maó, a Menorca.

L’any 1995 obtenen el primer premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya. Han enregistrat cinc discs, un dels quals és un concert en directe ofert a Granada el 1999, sota la direcció de Peter Phillips. Precisament amb aquest director britànic van presentar el seu últim disc l’any 2009.

Malgrat dedicar-se a la música antiga, el seu interès pel repertori contemporani els ha dut a interpretar Stimmung, de Stockhausen, a Granada, Altea i Cuenca. Els compositors Albert Guinovart i Alfredo Aracil els han dedicat diverses peces. El 2009 van enregistrar Lamentaciones, de Joan Sanmartí, fruit d’una exposició amb l’artista Javier Pérez.

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 21 de novembre de 2014 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 3r cicle 2014-2015:

Cor Infantil Amics de la Unió. Direcció: Josep Vila i Jover. Divendres 24 d'octubre de 2014 a les 21 hores.

Musica Reservata de Barcelona. Divendres 21 de novembre de 2014 a les 21 hores.

Cor Auditexaudi. Direcció: Paloma Báscones. Divendres 23 de gener de 2015 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 20 de març de 2015 a les 21 hores.

Camerata Coral Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 15 de maig de 2015 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies