NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Fòrum Vocal

Cor Tessàlia
Cor Vivaldi
Auditexaudi
Camerata Sant Cugat
PAX Cor de cambra
Erik Westberg Vocal Ensemble
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

El cor de cambra Fòrum Vocal inaugura el Vè Cicle de música sacra coral al Monestir

'Laudate in choro et organo'

Fòrum Vocal Cor de Cambra


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 18 de novembre el Cor de cambra de Barcelona Fòrum Vocal obre el cinquè cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'Laudate in choro et organo' un programa de música sacra per a cor i orgue.

Aquest cinquè cicle de polifonia vocal es completarà amb les formacions corals: el Cor Tessàlia, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat, el Cor femení Auditexaudi i el cor suec Erik Westberg Vocal Ensemble juntament amb PAX Cor de Cambra.

'Laudate in choro et organo', és un programa basat en una selecció de 14 obres per a cor i orgue que interpretarà el Cor de cambra Fòrum Vocal sota la direcció de Xavier Sans.

"No hi ha res al món més semblant a la pregària que la música" William P. Merrill.

Des dels orígens de la humanitat, la dimensió espiritual, allò que és transcendent, ha estat en l’origen i en la mateixa raó de ser de la religió i de l’art. Atès aquest objectiu compartit, no és gens estrany que art i espiritualitat estiguin destinats tot sovint a la confluència, i així ens trobem interpel•lats per les piràmides d’Egipte o per la Sagrada Família, pel cant gregorià o per la Vuitena Simfonia de Mahler.

El concert 'Laudate in choro et organo' és necessàriament una selecció reduïda, perquè són molts els segles de música, diversos els estils i els formats, però una mostra al cap i a la fi significativa de música sacra per a cor i orgue. L’aire que ens envolta on ara som, transformat al seu pas pels tubs de l’orgue i per les cordes vocals, esdevindrà música. Però aquest només és el vessant físic, perquè l’aire és també l’alè, el pneuma dels antics grecs, és a dir l’esperit. Música i espiritualitat en un tot indestriable.

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 18 de novembre de 2016 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 5è cicle 2016-2017:

Fòrum Vocal. Direcció: Xavier Sans. Divendres 18 de novembre de 2016 a les 21 hores.

Cor Tessàlia. Direcció: Xavier Garcia. Divendres 24 de febrer de 2017 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 10 de març de 2017 a les 21 hores.

Cor Auditexaudi. Direcció: Paloma Bàscones. Divendres 31 de març de 2017 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 5 de maig de 2017 a les 21 hores.

Erik Westberg Vocal Ensemble i PAX Cor de Cambra. Direcció: Erik Westberg i Esteve Costa. Divendres 26 de maig de 2017 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies