NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

ARSinNOVA cor de cambra

PAX Cor de cambra
Cor Vivaldi
Camerata Sant Cugat
Cor de Cambra Anton Bruckner
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

ARSinNOVA inaugura el IVrt Cicle de música sacra coral al Monestir

'The Lamb'

ARSinNOVA Cor de Cambra


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 20 de novembre el Cor de cambra de Barcelona ARSinNOVA obre el quart cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'The Lamb'.

Aquest quart cicle de polifonia vocal es completarà amb les formacions corals: Cor PAX, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat i el Cor de cambra Anton Bruckner.

The Lamb, una obra minimal de Tavener, dona nom a aquest programa basat en una selecció de 14 obres a capella que interpretarà el Cor de cambra ARSinNOVA sota la direcció de Pere Lluís Biosca.

El cor de Cambra ARSinNOVA ens proposa un recorregut per la música sacra europea a partir d’una tria d’alguns dels textos més poètics de les diferents litúrgies cristianes. L’Ave Maria i Dixit Maria, textos de l’Anunciació, són delicats i recoberts d’innocència. Vadam et Circuibo, del Càntic dels Càntics, és un text bíblic impregnat de sensualitat que contrasta amb l’obra inèdita. Tristis est anima mea, un text de Setmana Santa saturat de tristesa i dramatisme. Aquesta obra la recuperem en aquest concert gràcies a la transcripció de Daniel Vilarrubias. Del segles XX i XXI podreu sentir una tria d’obres que tenen en comú una espiritualitat sincera i sovint continguda. Reconegut és el minimalisme de Arvo Pärt i John Tavener, i la música greu i profundament plena de religiositat de Krzysztof Penderecky.

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 20 de novembre de 2015 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 4rt cicle 2015-2016:

ARSinNOVA Cor de Cambra. Direcció: Pere Lluís Biosca. Divendres 20 de novembre de 2015 a les 21 hores.

PAX Cor de Cambra. Direcció: Esteve Costa. Divendres 22 de gener de 2016 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 26 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 29 d'abril de 2016 a les 21 hores.

Cor de Cambra Anton Bruckner. Direcció: Júlia Sesé. Divendres 27 de maig de 2016 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies