Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Xè Curs Internacional de Cant de Cant 2013

Premis del Xè Curs Internacional de Cant 2013.

La soprano Cristina Fernàndez i el tenor Pablo Martínez guanyen "ex aequo el Premi Camerata Sant Cugat.

 

El curs internacional de cant organitzat per Camerata Sant Cugat va tancar amb èxit de participació el Xè aniversari amb el concert de cloenda al claustre del monestir celebrat el 6 de juliol. Els alumnes que han obtingut els premis han estat els següents:

  - Les sopranos Aida Rodríguez i Meritxell Argenté juntament amb la soprano sueca Josefin Liden han obtingut les tres mencions especials del curs.

- El tenor Pablo Martínez de Cartagena ha guanyat la beca de màster class amb el tenor Jaume Aragall de la Fundació Aragall.

- La soprano santcugatenca Laura Brasó ha guanyat el guardó de producció de Camerata Sant Cugat per participar de solista en la Cantata de Nadal al Teatre Auditori.

- La soprano navarresa Cristina Fernández ha guanyat el premi de la Fundació Clarós per participar a la gala benèfica del proper desembre al monestir de Pedralbes.

- I el premi Camerata Sant Cugat lliurat pel regidor de Cultura el Sr Xavier Escura ha estat un ‘ex aequo’ (‘per igual’) a la soprano Cristina Fernández i al tenor Pablo Martínez.

els dos guanyadors
Sr Escura lliura premi
cristina fernndez
pablomartinez

 

aidarodriguez

meritxellargent
josefinliden laura bras

dsc05214

 

Imatges del concert de cloenda en el claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès (6 de juliol de 2013)

Imatges del concert dels alumnes a l'Aula Magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès (5 de juliol de 2013)

Cloenda de la IXena edició del Curs Internacional de Cant de Sant Cugat 2012. La soprano Sara Blanch guanya el premi Camerata de Cant 2012.

Cloenda de la IXena edició del Curs Internacional de Cant de Sant Cugat 2012. La soprano Sara Blanch guanya el premi Camerata de Cant 2012.

a cugat.cat

Imatges del concert de cloenda al claustre del monestir de Sant Cugat: 7 de juliol de 2012


Sara Blanch, guanyadora del premi Camerata 2012 

El passat dissabte 7 de juliol el claustre del monestir es va omplir de públic per gaudir del concert de cloenda del la novena edició del Curs Internacional de Cant. En l’edició d’aquest any han participat 20 alumnes actius i 2 oients sota el mestratge d’un equip de dotze professors amb la soprano Carme Bustamante i la mezzo Francesca Roig al capdavant com a màsterclass. El concert de cloenda va demostrar l’alt nivell de qualitat del conjunt de participants on, apart dels cantants més avançats, van destacar també les dues joves sopranos santcugatenques: Anna Campmany i Laura Brasó. El final de concert va comptar amb una magnífica i molt aplaudida actuació de la mezzosopano Anna Tobella, una de les cantants catalanes amb més projecció internacional, guanyadora de premis de cant rellevants com el Francesc Viñas, el Jaume Aragall o més recentment el Riccardo Zandonai.

 

Al final del concert un jurat format per: Mirna Lacambra, Presidenta de l'Òpera de Sabadell i actuant en representació de la Fundació Jaume Aragall, el periodista Marcel Gorgori, el Dr. Pedro Clarós, President de la Fundació Clarós, Mireia Casas, organitzadora de les gales benèfiques de la Fundació Clarós, Albert Ferrer Flamarich, crític musical, i l'equip de professors del curs, va atorgar els premis del curs als següents participants:

 

  • La soprano Sara Blanch, guanyadora del premi Camerata Sant Cugat de cant 2012 dotat amb 1000 euros.
  • El baix baríton Joan Carlos Esteve escollit per participar en una producció de la propera temporada de l'Òpera de Sabadell.
  • La soprano Sara Blanch escollida per participar en la gala benèfica anual de la Fundació Clarós.
  • Les sopranos Laia Prats i Laura Obradors guanyadores de les beques de màsterclass amb el tenor Jaume Aragall atorgades per la Fundació Jaume Aragall.
  • La soprano Olga Castillon escollida per participar en el Messiah de Haendel de Camerata Sant Cugat, el proper Nadal.
  • Dues mencions especials, per la seva actuació destacada en el concert, a la soprano sueca Josephin Liden i a la jove soprano santcugatenca Laura Brasó.

 

El Curs Internacional de Cant de Sant Cugat és una iniciativa ja consolidada que ha mostrat la seva bona salut malgrat les dificultats de suport institucional i d’esponsorització i de la conjuntura econòmica actual. Gràcies a la resposta obtinguda aquest any, Camerata Sant Cugat ja ha començat a pensar en l’organització de la seva desena edició per a l’any vinent. El curs planteja una formació integral del cantant basada en l’excel·lència de l’equip de professors i la combinació de diferents tècniques d’interpretació teatral i musical, tècnica Alexander, tècnica vocal i noves tècniques corporals com Cos-Art, Feldenkrais i Inner Game. La internacionalitat i qualitat del curs ve avalada per la presència al llarg d’aquests nou anys d’història per alumnes provinents de França, Bèlgica, Suècia, Itàlia, Japó, Polònia i diversos països llatinoamericans.

 

Sara Blanch

 

VIIIè Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2011

El passat dissabte dia 9 de juliol al claustre del monestir va tenir lloc el concert de cloenda de la vuitena edició del Curs Internacional de Cant organitzat per Camerata Sant Cugat. El públic assistent va poder gaudir de l’actuació de 25 alumnes del curs i constatar l’alt nivell de qualitat que ha assolit el certamen en aquesta darrera edició. Al final de concert després d’una pausa per a la deliberació del jurat el baríton Carles Daza guanyador del Premi Internacional de Cant Jaume Aragall va interpretar tres àries i un duet amb la soprano Eugènia Montenegro que posteriorment va resultar ser la guanyadora del premi Camerata Sant Cugat de Cant. Acte seguit es va procedir al lliurament de premis i beques per part dels membres del jurat als següents cantants:

 

Relació de premis:

Premi Camerata Sant Cugat de Cant: EUGÈNIA MONTENEGRO

Menció especial del Amics de l'Opera de Sabadell: JUAN CARLOS ESTEVE

Menció especial de la Fundació Clarós : NÚRIA VILÀ

Mencions especials de la Fundació Jaume Aragall : SARA BLANC i JUAN CARLOS ESTEVE

Mencions especials del Curs de Cant: MARIA CASADO, MARTA HUARTE i CECILIA RODRÍGUEZ

Invitació a participar com a solistes en els properes produccions de Camerata Sant Cugat al Teatre Auditori de Sant Cugat (Concert ‘Sopranos’ del 25 de setembre i Messiah de Haendel per Nadal): SARA BLANC, MARIA CASADO i LUCIA HERRANZ


La soprano Eugenia Montenegro guanyadora del Premi Camerata Sant Cugat de cant 2011

Imatges del concert de cloenda (9/07/2011)


VII Curso Internacional de Cant Sant Cugat 2010

El domingo 11 de julio tuvo lugar en el Claustro del monasterio de Sant Cugat del Vallès el concierto de clausura de la 7a edición del Curso Internacional de Canto de Sant Cugat organizado por Camerata Sant Cugat con la colaboración del Ayuntamiento de Sant Cugat,  la Fundación Clarós, la Fundación Jaume Aragall, els Amics de l’Òpera de Sabadell y la Caixa.

Los alumnos del curso interpretaron lieds y árias y concertantes de ópera y de oratorio con la incorporación,  como novedad de este año, de escenificación dirigida por el profesor de teatro Lluís Parera. Los asistentes pudieron disfrutar de un concierto emotivo y divertido, así como de la participación como cantante invitada de la mezzosoprano Carol Garcia, ganadora del premio Camerata en dos ocasiones, del premio Francesc Vinyas y Luis Mariano y actualmente contratada en la Ópera de París.

Read More

Al finalizar el concierto se procedió a la entrega de premios y becas después de la deliberación del jurado formado, entre otros, por Mirna Lacambra, presidenta de Amics de l’Òpera de Sabadell y el periodista Marcel Gorgori. El gran ganador de la velada fué el barítono Xavier Aguilar de Badalona que, con el ária del ‘toreador’ de Carme de Bizet además de ganar el premio Camerata de Canto 2010, fue escogido para participar en las galas benéficas de la Fundación Clarós y la próxima temporada actuará en la producción de l’Ópera de Sabadell los Cuentos de Hoffmann de Offenbach.

Menciones especiales del curso:

Victor Jiménez, contratenor (Barcelona)

Maria Arozamena, soprano (Santander)

Itziar Espinar, soprano (Barcelona)

Sara Albert, soprano (Bélgica)

Becas de la Fundación Jaume Aragall :

Giorgio Elmo, tenor (Italia)

Meritxell Gallés (Barcelona)

Participación en las galas benéficas de la Fundación Clarós :

Xavier Aguilar, barítono (Badalona)

Participación en las producciones de la Ópera de Sabadell:

Xavier Aguilar, barítono (Badalona)

Premio Camerata Sant Cugat de Canto 2010:

Xavier Aguilar, barítono (Badalona)

 

Concierto de cloenda i premio de Xavi Aguilar

Conferéncia de Marcel GorgoriPremios Camerata Sant Cugat